top of page

Lieksan

Löytöeläinhoitola

  • Lieksan löytöeläinhoitola Facebook
Kissa lieksan löytöeläinhoitola

Löytöeläintoiminta

Palviaisen tila vastaa Lieksan kaupungin taajama- ja haja-asutusalueella irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

 

Mikäli tapaat lemmikkieläimen ilman omistajaa eikä kyseessä ole esimerkiksi ajossa oleva metsästyskoira, tai jos lemmikkisi on karkuteillä ota yhteys hoitolalle p. 045 345 9814

 

Vastaamme puheluihin ma-su klo 7-19 välisenä aikana, mikäli emme pysty heti vastaamaan, jätä viesti vastaajaan niin otamme yhteyttä ensi tilassa.

Lemmikin lunastus hoitolalta:

Hoitolalla ei ole velvollisuutta luovuttaa eläintä ilman maksua. Maksuvälineiksi käyvät käteinen tai korttimaksu.

Laskua vastaan eläintä ei luovuteta. Varmistuthan siis, että tullessasi noutamaan eläintä sinulla on mukana tarvittavat maksuvälineet.

 

Noudosta on sovittava etukäteen.

Ilmoitamme löytöeläimet

Lieksan löytöeläinhoitolan facebook-sivuilla

https://web.facebook.com/loytoelainhoitola/.

 

Myös kodittomat kotia etsivät eläimet löytyvät näiltä sivuilta.

 

Voimme myös laittaa sivuille ilmoituksen kadonneesta lemmikistäsi niin halutessasi.

koira lieksan löytöeläinhoitola

Koira 25,00 €

Jos koirasi oleilee hoitolalla pidempään lisätään lunastushintaan 25€/ alkava vrk + mahdolliset kilometrikulut 0,45€/km jos koira on jouduttu hakemaan.

Kissa 20 €

Jos kissasi oleilee hoitolalla pidempään lisätään lunastushintaan 25€/ alkava vrk + mahdolliset kilometrikulut 0,45€/km jos kissa on jouduttu hakemaan.

Hoitolan hinnasto

kissa lieksan löytöelöinhoitola

Kissojen loukuttaminen

Hoitolalla ei ole velvollisuutta loukuttaa villikissoja, mutta lainaamme loukkuja kissojen kiinniottamiseksi.

 

Loukku annetaan lainaan 20€ panttia vastaan, joka palautetaan loukun palautuessa hoitolalle samassa kunnossa kun se lähti.

Löytöeläintoimintaa ohjaavaa lainsäädäntöä

15 §

Talteenotetut eläimet

Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Jos poliisille on tehty metsästyslain (615/93) 55 §:ssä tarkoitettu ilmoitus koiran talteenotosta, tulee poliisin ilmoittaa talteenotosta kunnan löytöeläinten talteenottopaikkaan.

 

Siun Sote on Palviaisen tilan kanssa tekemällään sopimuksella siirtänyt em. tehtävät yrittäjän tehtäväksi. Yrittäjällä on sopimuksen myös mukaan oikeus periä löytöeläimen hoidosta tulevat kustannukset eläimen omistajalta.

bottom of page